Magozott meggy

2014-06-28

sponsored links

 

Hozzávalók:
  • 1 kg magozott meggy (tisztán)
  • 30 dkg (nyírfa)cukor
Elkészítés:
  1. Az elõkészített magozott meggyet lemérjük és kg-onként 30 dkg (nyírfa)cukrot valamint adunk hozzá.
  2. Jól összekavarjuk és 1-2 napra lefedve hûtõbe tesszük, naponta néhányszor megkavarjuk.
  3. Amikor a cukor elolvadt, üvegekbe rakjuk.
  4. Befõzõautomatában "80 fok - 30 perc"-es programon kidunsztoljuk.



    Megjegyzések, tapasztalatok:
    - Kb annyi liternyi üveget készítsünk elõ, ahány kb meggyet lecukroztunk.
    - A meggy levébõl szokott kimaradni, ez nagyon finom meggyszörp. Fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva frissen, vagy üvegbe töltve és a meggyel együtt kidunsztolva eltehetjük télire.

    Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/06/mago...

    sponsored links

    Keres?s