Magos sóskockák
sponsored links
Húsvétra készült!
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 47 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 tojás sárgája + 1 kenni
- só
- mák, lenmag stb
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,vagyis a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd mehet bele a többi is.
Tetejét éles késsel 2x2 cm-es kockákra behálózzuk, de NEM vágjuk el a tésztát.
Hûtõben egy órát pihentetjük, mélyhûtõbe elég fél óra is.
Tegyük a téglalapot sütõpapíros tepsibe, miután kivettük a hûtõbõl.
Kenjük meg tojássárgájával, majd mártsuk bele mákba, lenmagba, szezámmagba, sajtba stb.
Ezután vágjuk fel a vonalak mentén, süssük meg 180 C -on.