Magos rozskenyér- dagasztás nélkül
sponsored links
Sokszor megcsodáltam különbözõ blogokon a szebbnél-szebb magvas kenyereket, de valahogy mindig nálunk ez kimaradt.
Vasárnap lévén nem kapsz kenyeret, fõleg délután nem. Itt volt a lehetõség, hogy kipróbáljak valami magos finomságot. Egykettõre szétnéztem, hogy mi is van itthon. Lenmag, szezámmag, zabpehely, törökmogyoró. Keresem ezerrel a napraforgómagot, nem találom. Hamar kiderült, hogy a két kis madárkám becsipegette:) na de így van ez, ahol madárkák vannak, szeretik a magokat: )
Mági magos kenyere volt az alap, ezt alakítottam át. Ez a kenyér nemcsak finom, hanem nagyon laktató is. Ezután már bátrabban kísérletezek az ilyen tipusú kenyerekkel is.
30 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
10 dkg finomliszt
1 kk só
4 dl víz
2,5 dkg élesztõ
1 kk méz
4 dkg törökmogyoró ...