Magos pogácsa
sponsored links
Mindenféle elõkészületeket tettem, mielõtt a piacra indultunk volna. Megpucoltam a krumplit például, oda készítettem mindent az ebédkészítéshez, hogy majd, ha hazaérünk, gyorsan fõzhessek. Aztán a délelõtt gyorsan telt, mire a dolgainkat elintéztük és bevásároltunk, már majdnem dél lett. A piacon pedig sültek a hurkák, a lángosok, a rántott cukkini, az illat pedig szállt, és a megéhezõ ember gyomra pedig jelezni kezdett. Na, jó, hát elgyengültünk, mindenkivel elõfordulhat. Jól belaktunk, micsoda bûnös élvezet!
Amikor hazaértünk, elsõ gondolatom az volt, hogy legalább nem kellett fõznöm. A kedvesem persze gondoskodott róla, hogy azonnal ötleteljek, mert elsóhajtotta magát, hogy milyen jó lenne egy kis pogácsa. Ott az a kis krumpli is, kellene vele valamit kezdeni. Igazság szerint mostanában nagyon gyakran van pogácsa, azzal az megjegyzéssel, hogy én tehetek róla, minek olyan finomat sütni, aminek nem lehet ellenállni. A hûtõ tartalmát áttanulmányozva kiderült, hogy van ez is, az is, de nem elég, de azért készülhet valami.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
50 dkg fõtt krumpli, áttörve
15 dkg zabliszt
55 dkg liszt
1 zacskó szárított élesztõ
3 csapott teáskanál só
1 késhegynyi csípõs paprika(nem lett tõle csípõs) ...