Magos mustáros sertésszûz
sponsored links
Hozzávalók:
2 db sertésszûz (2 x 65 dkg-os volt nekem most)
só, bors
burgonykeményítõ (kb 1 teáskanál) - ez az eredeti receptben nem szerepelt, nekem így jobban tetszett
A pácoláshoz:
6 evõkanál magos mustár
3 evõkanál olivaolaj
A megmosott sertésszüzet medailonokra vágtam. Sóztam, borsoztam.
A mustárt az olivaolajjal elkevertem és bekentem vele a húsokat minden oldalukon. Egy tálba raktam, fóliával letakarva hagytam hûtõben pácolódni 3 órát. Utána sütõpapíros tepsibe raktam és 200 fokos elõmelegített sütõbe toltam, kb 25-30 percre. Közben, mikor már elég sok levet engedett a hús, azt leöntöttem egy lábaskába, adtam hozzá pár evõkanál vizet még, felforraltam, és kevés vízben elkevert burgonyakeményítõvel besûrûsítettem.
Burgonyapürével és friss zöldségekkel tálaltam.
A recept innen.