Magos kifli
sponsored links
Ez kicsit arrébb van a kornspitztõl, mi azért annak hívjuk. De a rend kedvéért hivatalosan magos kifli lett.
Ez egy hiper-szuper kifli, teljes kiõrlésû liszttel, magokkal és korpával. Kicsit változtattam a sütési technikán, és eltértem a megszokottól. Ettõl jó ropogós lett a héja és puha a belseje. Nem az a fûrészporos fajta. Persze ez is frissen a legjobb.
Sokáig tanakodtam, hogy kipróbálom a sütõzacskós sütést, de feladtam. Nem találtam olyat, ami elég nagy, viszont bírja a magas hõmérsékletet. Nem voltam elég kitartó, ez itt mégiscsak a fõváros, csak akad valahol valami. Úgyhogy átmeneti megoldásként a kifliket nagyjából fél óráig vízzel bespriccelt alufólia alatt sütöttem egy tepsiben (nem sütõlapon), aztán áttettem pizzasütõ lapra és tovább sütöttem. Sajnos nem tudom meddig, mert belefeledkeztem egy kis olvasnivalóba, és már csak a finom illatokra lettem figyelmes. Szerencsére nem égett oda.
Hozzávalók 9-10 db-hoz:
250 g teljes kiõrlésû búzaliszt
250 g finom liszt
1 ek burgonyapehely (elhagyható) ...