Magos kenyér
sponsored links
Az otthon sütött kenyér szeretetet varázsol körénk, a saját kenyerünket enni semmivel sem összehasonlítható öröm forrása lehet, még ide sorolnám a kertészkedés örömét, annál inkább mert mindkettõ esetében a tevékenységre fordított idõt sajátos mértékkel számoljuk.
A kenyérsütést több szakaszra oszthatjuk, sõt a folyamat megkívánja a várakozási idõt, az élesztõ felfuttatása, a kovász készítése, a kenyér kelesztése, és közben a dagasztás, kelesztés folyamatai. Így nagyon jól elvégezhetõek közben más, nem csak konyhai jellegû feladataink.
A leglényegesebb hozzávalók, a liszt, a víz, és a meleg, aztán több száz ezer lehetõség, hogy ezekhez mit adunk, milyen folyamatokon vezetjük végig a tésztát, hogyan formázzuk, és sütjük. Megannyi, a kenyerünk jellegét meghatározó tényezõ.
Tudvalevõ hogy a gabonafélék vetése elõtt gyomirtóval kezelik a földet, majd az aratásig legalább 6-8 alkalommal vegyszerekkel permetezik. Ezért csak bio gabonát használok az otthoni sütéshez, mivel a zöldségek, gyümölcsök vegyszertartalmát még csökkenteni lehet, de a gabonákra semmilyen praktikát sem ismerek.
Hozzávalók:
550g teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt átszitálva ...