Magos kenyér

2013-09-09

sponsored links

kenyérlenmagoskis03.jpg

Az otthon sütött kenyér szeretetet varázsol körénk, a saját kenyerünket enni semmivel sem összehasonlítható öröm forrása lehet, még ide sorolnám a kertészkedés örömét, annál inkább mert mindkettõ esetében a tevékenységre fordított idõt  sajátos mértékkel számoljuk.

A kenyérsütést több szakaszra oszthatjuk, sõt a folyamat megkívánja a várakozási idõt, az élesztõ felfuttatása, a kovász készítése, a kenyér kelesztése, és közben a dagasztás, kelesztés folyamatai. Így nagyon jól elvégezhetõek közben más, nem csak konyhai jellegû feladataink.

A leglényegesebb hozzávalók, a liszt, a víz, és a meleg, aztán több száz ezer lehetõség, hogy ezekhez mit adunk, milyen folyamatokon vezetjük végig a tésztát, hogyan formázzuk, és sütjük. Megannyi, a kenyerünk jellegét meghatározó tényezõ.

Tudvalevõ hogy a gabonafélék vetése elõtt gyomirtóval kezelik a földet, majd az aratásig legalább 6-8 alkalommal vegyszerekkel permetezik. Ezért csak bio gabonát használok az otthoni sütéshez, mivel a zöldségek, gyümölcsök vegyszertartalmát még csökkenteni lehet, de a gabonákra semmilyen praktikát sem ismerek.

Hozzávalók:

550g teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt átszitálva ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/09/09/mago...

sponsored links

Keres?s