Magdi barátnõm lilakáposztás fasírtja
sponsored links
Régen lógok már ezzel a recepttel. Olyan régen, hogy nem is merek utánaszámolni. Amióta Magdi barátnõmnél ettünk, én már vagy 3-sor készítettem, volt egyszer egy piknikmenü része is - amirõl sok-sok kép is készült -, a recept körbejárta már a családot is és most ide is eljutott.
Biztos sokan ismeritek már, de talán rajtam kívül is lesznek még, akiknek újdonság lesz. Aki szereti a káposztát és az egyszerû ételeket, annak kötelezõ kipróbálni. Egyébként ragyogóan passzolt a piknikmenübe, mert nem csak rizzsel, hanem friss kenyérrel, kiflivel is nagyon finom - sõt bevallom, a Kisfiammal mi magában is befalatoztuk. Nem mellesleg filléres hozzávalókból készül.
Pontos adatokat nem fogok most megadni, mert egyrészt - bár lemértem legutóbb - nem tudom hova írtam fel, másrészt teljesen felesleges. Én egy átlagos méretû káposzta felét használtam fel, ebbõl egy nagy jénai tállal lett, púposan megpakolva. A fûszerek mennyisége is abszolút kóstolás függvénye. A liszt pedig annyi, amennyi szükséges ahhoz, hogy jól formázható legyen a fasírt. Ez függ a káposzta víztartalmától is, így nem könnyû megadni grammban az adatokat.
Egy jó tanács, a káposztából ne nyomkodjuk ki a felesleges vizet, mert nem felesleges. Én elõször elkövettem ezt a hibát és a fasírt a sütés közben szétesett.
Hozzávalók
- lilakáposzta ...