Madártej ünnepekkor
sponsored links
Hozzávalók:
1,5 l tej
4 tojás
7 evõkanál cukor
1 evõkanál liszt
1-2 teáskanál vanília aroma
1-2 evõkanál rum vagy aroma
fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat keverjük el a cukorral, a vanília aromával és a liszttel. Közben a tejet felforrósítjuk, a tojásfehérjékbõl evõkanál segítségével habgaluskákat szaggatunk bele és lassú forrás közben pár perc alatt az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is készre gõzöljük. Kiszedjük õket egy hõálló tálba és mehet bele a következõ adag, ezt addig folytatva, míg elfogy a nyers tojáshab. Végül a tejjel összeforraljuk a tojássárgából készült alapot is, mely pár perc forralást követõen elkészül. Ekkor hozzáadjuk a rumot és az egészet ráöntjük a habgaluskákra. Egy éjszaka alatt kihûtjük, majd tálaláskor kevés fahéjjal szórjuk meg a tetejét.