Madártej újra: habgaluskát mikróban!
sponsored links
Az a helyzet,hogy Gabojsza ültette a bogarat a fülembe tegnap. Az õ madártejes posztjáról eszembe jutott Gabi barátnõm, aki már vagy egy éve mondta nekem, hogy a habgaluskákat csakis mikróban készíti, mert annyival egyszerûbb. Akkor errõl a nagyon fontos információról egyszerûen megfeledkeztem, de tegnap, miután kellõ idegesítõ impulzus ért ahhoz, hogy a konyhában eluralkodott 30 fok dacára nekiálljak fõzõcskézni, eltökélt voltam abban, hogy kipróbálom ezt a módszert, annak ellenére, hogy nem rajongok a mikrohullámú sütõért, és ritkán is használom.
Egész egyszerûen annyit mondhatok, ez forradalmi. Bár az életemet nem változtatta meg maga a felfedezés, de ott és akkor ünnepélyesen megfogadtam, a madártej habgaluskáját eztán már csak így készítem. Mikróban.
Az egész gyártási mûvelet lerövidül vagy háromnegyed órával, a habgaluska a szokásos egy óra helyett tíz perc alatt megvan. Nem csöpögtetem össze a konyhapultot tejjel. Ráadásul kiváló lesz a kis "úszó szigetek" (angolul így hívják a madártejet: floating island) állaga; szóval, a mikrót, ha másért nem is, a madártejért érdemes ...