Madártej szelet

2014-06-03

sponsored links





Azt nem mondom, hogy a kekszek, aprósütik stb. nem fogynak el nálunk, de mégiscsak az ilyen krémes- habos csodás sütik a nyerõk. :) Jót tesz neki, ha áll a hûtõben akár egy éjszakát is, de néhány órát legalább, onnantól könnyen szeletelhetõvé válik. Nagyon finom.






Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás fehérje
  • 8 ek. xilit (cukor)
  • 8 ek. liszt
  • 1 tk. sütõpor

A krémhez:
  • 8 tojás sárgája
  • 4 ek. xilit (cukor)
  • 5 ek. liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl. tej
  • 18 dkg. margarin
  • 10 dkg. porcukor

A tetejére:
  • 4 dl. tejszín (Hulalát használtam).





Elkészítés:

Elõmelegítjük a sütõt 180 C fokra, egy tepsit (33 X33 cm) kibélelünk sütõpapírral.
A tojásfehérjét felverjük  habnak, majd amikor már félig kemény hozzáadagoljuk a 8 ek. xilitet, és kemény habbá verjük.
A lisztben elkeverjük a sütõport, a habhoz keverjük óvatosan. Beleöntjük a tepsibe, elsimítjuk, majd megsütjük. Tûpróba!
Picit várunk vele, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Kihûtjük
Míg sül elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a xilittel elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel.
Sûrûre fõzzük, kihûtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihûlt krémhez adjuk.
A kihûlt tésztára kenjük a krémet, rásimítjuk a felvert tejszínt. Csokireszelékkel, vagy kakaóporral megszórjuk.
Hûtõbe tesszük, és néhány órát hûtjük szeletelés elõtt.









Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/06/mad...

sponsored links

Keres?s