Madártej szelet
sponsored links
Azt nem mondom, hogy a kekszek, aprósütik stb. nem fogynak el nálunk, de mégiscsak az ilyen krémes- habos csodás sütik a nyerõk. :) Jót tesz neki, ha áll a hûtõben akár egy éjszakát is, de néhány órát legalább, onnantól könnyen szeletelhetõvé válik. Nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás fehérje
- 8 ek. xilit (cukor)
- 8 ek. liszt
- 1 tk. sütõpor
A krémhez:
- 8 tojás sárgája
- 4 ek. xilit (cukor)
- 5 ek. liszt
- 2 cs. vaníliás cukor
- 4 dl. tej
- 18 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
A tetejére:
- 4 dl. tejszín (Hulalát használtam).
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt 180 C fokra, egy tepsit (33 X33 cm) kibélelünk sütõpapírral.
A tojásfehérjét felverjük habnak, majd amikor már félig kemény hozzáadagoljuk a 8 ek. xilitet, és kemény habbá verjük.
A lisztben elkeverjük a sütõport, a habhoz keverjük óvatosan. Beleöntjük a tepsibe, elsimítjuk, majd megsütjük. Tûpróba!
Picit várunk vele, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Kihûtjük
Míg sül elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a xilittel elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel.
Sûrûre fõzzük, kihûtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihûlt krémhez adjuk.
A kihûlt tésztára kenjük a krémet, rásimítjuk a felvert tejszínt. Csokireszelékkel, vagy kakaóporral megszórjuk.
Hûtõbe tesszük, és néhány órát hûtjük szeletelés elõtt.