Madártej szelet
sponsored links
Az a bizonyos krémesnek tûnõ sütemény, ami krém nélkül lesz ilyen szép réteges. Tesóm névnapjára készült és nagy sikert aratott. Anyukám mondjuk, amikor elolvasta a receptet, el nem tudta képzelni, hogy egy sima, összekevert tésztamasszából sütés után hogyan lesz ilyen krémmel megtöltött hatású süti.
Apukám viszont azt mondta, hogy sima ügy: lassan sül, rétegenként, úgyhogy bízzunk benne, õ megcsinálja és jó lesz. És tényleg jó lett! Néhány hozzávaló, egy órás sütési idõ és máris kész egy kelendõ sütemény.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 25 dkg rétesliszt
- 8 dl tej
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliarúd belsejét,vaníliás cukrot, vaníliaaromát. A lisztet és a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Kivajazott, -lisztezett vagy sütõpapírral bélelt gáztepsibe terítjük a masszát. 160 fokra elõmelegített sütõben, lassan, kb. 1 óra alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Kihûtjük a sütit, porcukorral megszórjuk és vizes késsel szeleteljük.
Isteni finom, csak ismételni tudom magamat.