Madártej szelet

2018-04-17

sponsored links

Klasszkus sütemény, ami egyszerûen abbahagyhatatlan! Ha valami habos-babos süteményre vágyunk, ez a tökéletes választás. ?
Egyszerû elkészíteni, nem is tart sokáig, viszont.. érdemes vele másnapig várni, mert addigra jobban összeér az íze, és sokkal “madártejesebb” lesz.

Mivel sokat sütök, ezért gyakran variálom a cukrot még a klasszikus receptekben is. Piskótába például teljesen mûködõképes a nyírfacukor és kevesebb is elég belõle.
A krémben marad a sima porcukor, nem kell sok abból sem, fõleg, ha cukrászhabot használunk, ami eleve édesített.
Ha nincs otthon nyírfacukor, nyugodtan használj sima porcukrot, ugyanezzel a mennyiséggel.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!

Hozzávalók

A piskótához:

  • 8 tojásfehérje
  • 9 ek finomliszt
  • 6 ek nyírfacukor
  • 1 cs sütõpor
  • csipetnyi só

A fõzött krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 3 ek porcukor
  • 5 ek finomliszt
  • 4 ek vaníliás cukor (házi)
  • 4 dl tej

A vajas krémhez:

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 4 dl Cukrászhab

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálban összekeverjük a tésztához való lisztet, porcukrot és sütõport.
  2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  3. Sütõpapírral bélelt tepsibe (23x38cm) simítjuk a masszát és 160 °C-ra elõmelegített sütõben kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, teljesen kihûtjük.
  4. A fõzött krém hozzávalóit simára keverjük és felfõzzük. Ezt is kihûtjük.
  5. A vajas krémhez a vajat (vagy margarint) habosra keverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihûlt fõzött krémmel. Rákenjük a tészta tetejére.
  6. Végül felverjük a Cukrászhabot is és a krém tetejére simítjuk.
  7. Pár órára, de inkább 1 éjszakára hûtõbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/suti-szeletek/ma...

sponsored links

Keres?s