Madártej régen és most...
sponsored links
Talán ráéreztünk az áremelésre, amikor múlt hétvégén mindenki madártejet követelt.:) Gyors desszertet akartam készíteni a vasárnapi ebédhez, olyat, amiben nincs liszt és a cukor is helyettesíthetõ édesítõszerrel. A madártej tökéletesen megfelelt minden követelménynek, nem beszélve arról, hogy hetekkel korábban elhangzott már a ,,megrendelés", így ideje volt teljesíteni. Most nem merem leírni, hogy olcsó desszert, bár az, hogy mi számít olcsónak elég relatív. Újabban minden élelmiszer drága, a liszt, a cukor, a baromfihús, a zöldség és gyümölcs, de most már a tojás is. Egy hete harmincvalahány forintért vettük a tojást a nagyobb áruházakban, most állítólag a legolcsóbb is negyvenöt forint és ez még csak a kezdet. A bio, tanyasi tojásokat eddig sem kerestem a hipermarketek polcain, azt hiszem ezek után sem fogom.:)
Elõbb-utóbb, az áremelések miatt, sok hagyományos ételt törölni kell majd az olcsó fogások listájáról. Vajon mennyibe fog kerülni a madártej, a rántotta, a tojásos nokedli vagy a rakott krumpli egy-egy több gyerekes családnak? Persze ki lehet spórolni a hozzávalókat, lehet olcsóbb, külföldi alapanyagokat vásárolni, de akkor mi lesz az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással és a minõségi magyar termékek vásárlásával?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, õszintén szólva én a hozzávalókon nem szeretek spórolni, mert sajnos a végeredmény rovására megy.. A madártejet mindig tojásból és tejbõl szoktam készíteni, pudingport, lisztet nem használok hozzá. Manapság már mindenhol krémállagú a madártej, nem tudom miért, talán a többség így szereti. Ez a madártej nem lesz pudingsûrûségû, hanem hígabb, de nekünk pont így tökéletes!:)
Madártej (4 személyre) ...