Madártej
sponsored links
Imádjuk. Nálunk így készül:
Hozzávalók:
- 1,5 l. tej
- 5 egész tojás
- 1 csapott ek. liszt
- kb. 15 dkg. cukor/folyékony édesítõ
- csipet só
- 1/2 rúd vanília, vagy 1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tejet felforralom, a vaníliával és a cukor kb. negyedével és a csipet sóval.
Közben a tojásfehérjébõl nagyon kemény habot verek, és kanállal a forrásban levõ tejbe szaggatom. Kb. fél perc után óvatosan megfordítom õket. Következõ kb. fél perc múltán miután megduzzadtak, szûrõkanállal óvatosan kiszedem (egy rácsos kosárba szoktam), de szedhetjük egy tálba is.
A tojássárgáját kikeverem a cukor másik felével és a liszttel, teszek hozzá egy merõkanálnyi forró tejet, elkeverem, majd hozzáöntöm, a tejhez állandó keverés közben!
Amikor besûrûsödött, leveszem a gázról, és kihûtöm.
Ráteszem a galuskákat és tálalom.
Jó étvágyat! :)