Madártej
sponsored links
Imi egyik kedvenc édessége, a madártej következik, úgy ahogyan apukám készíti. Nem sûrûn fordul elõ nálunk ez a desszert, leginkább csak hûvös idõben. A sok tojás miatt melegben könnyen megromlik, vigyázni kell vele.
Régen a nagymamám privilégiuma volt a madártej, õ már rutinból fõzte és akkora habgaluskákat gyártott hozzá, mint egy nagypárna. Soha nem esett neki össze. Az enyém mindig pici lesz miután leszûrtem, apukámnak meg hol így-hol úgy sikerült eddig. De most úgy tûnik, õ is megtalálta a tuti módszert, mert a legutóbbi alkalomkor, Imi névnapján gyönyörû nagy galuskák úszkáltak a vaníliamártás tetején.
Hozzávalók:
- 1,5 liter tej
- 6 tojás
- 15 dkg + 3 evõkanál cukor
- fél rúd vanília vagy vaníliás cukor ...