Madárlátta töltött káposzta

2011-12-29

sponsored links

Fakanálforgató tollforgató Alíz karácsony elõtt megkeresett, hogy egyedi ajándékkal szeretne meglepni. Elsõként arra gondoltam, hogy áfonyalekvárt, vagy valami áfonyásat kapok, mert nagyon szeretem az áfonyát, de nálunk ritkaságszámba megy. Ettõl függetlenül nagyon izgultam, hogy mi lehet az ajándék. Igazi meglepetés volt, hogy áfonya helyett töltött káposzta érkezett.

Alíznak egyszer meséltem, hogy Magyarországon másképp készítjük a káposztát, mint Erdélyben, nálunk ugye van leve, ott meg csak töltelék készül. Alíz arra gondolt, hogy küld nekem ajándékba az általa készített káposztából, hogy megkóstolhassam az eredetit.

Az egyedi csomag busszal érkezett december 23-án hajnalban, és nemcsak szép volt, de az étel hideg is maradt benne a hosszú út ellenére. Egybõl az jutott eszembe, hogy Alíz milyen ügyes háziasszony.:)

Olyan nagy mennyiséget kaptam, hogy ez lett az ünnep fõétele. Emellett csak salátákat készítettem, és egy könnyû fõételt karácsony másnapján, ezekkel a fogásokkal bõségesen ...

Folytats a blogon ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011...

sponsored links

Keres?s