Madárlátta paprika hasznosítása
sponsored links
Hogy miért madárlátta? Mert a benne lévõ paprikát megutaztattuk kicsit. Elvittünk magunkkal a nyaralásra vagy két kilót (kaptunk is, meg vettünk is, azért ilyen sokat), és valahogy nem fogyott most, így egy csomó hazakerült, ami már ráadásul kicsit fonnyadozott is. Paradicsom nem volt itthon hozzá, hogy egy jó kis lecsót készíthessek. Ráadásul akkor még alig volt valami a hûtõnkben is, ezért ezt találtam ki belõle. Van már egy paprika-krémleves itt a blogon, de az pirospaprikából készült, egész pontosan kápia paprikából és azt ráadásul meg is sütöttem elõtte. Ez most egy nagyon egyszerûsített változat, a aparika elõsütése nélkül, és ebben a héja is benne van, de ez egyáltalán nem zavaró. Kicsit csaltam viszont, és tettem bele egy füstölt leveskockát is... :S Nah, ezt az egyet még nem sikerült egészségesebb, vagyis na-glutamát nélküli változatban felfedeznem, füst ízû sót meg alig látok néhány helyen. Egyszerû kis leves, de szerintem nagyon finom lett! És nyári hozzávalóval készült ugyan, mégis jó kis melengetõ étel lett a hûvösebb idõben.
Egyszerû paprika-krémleves
Hozzávalók (kb. 4-6 személyre):
- 100-150 g kockázott bacon vagy füstölt húsos szalonna
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma ...