Madárlátta (hókotró nem) pogácsa és kifli. Volt csirke is.
sponsored links
Vendégségbe készültünk ma délután. Elgondoltam, hogy meleg pogácsát és meleg kifliket viszünk magunkkal. El is indultunk, aztán visszafordultunk. Sehol nem volt az út letakarítva, az autópálya felhajtója elõtti körforgalomban kétszer is megcsúsztunk annak ellenére, hogy jók a gumik az autón, és az uram is jól vezet. Miután azt láttuk, hogy a felhajtó is merõ egy hókása, egy pillanat alatt eldöntöttük, hogy ott jövünk ki a körforgalomból, ahol belementünk...
A pogácsák és a kiflik a térdeimet melengették egy kosárban. Persze, fogalmuk sem volt, mi történik körülöttük. Szerencsére a legalább telefonok mûködtek ebben az "ítéletidõben" (Iszonyú röhejesnek tartom, hogy egész télen egyszer van egy normális téli idõjárás, és nem kezelik a helyzetet. Gondolom, spórolni kell a takarító jármûvek üzemanyagával és humánerõ költségével...), így értesíthettük a baráti társaságot, akikkel töltöttük volna a délutánt, hogy képeken részesülhetnek a kiflik és pogácsák látványából. Cserébe a háziasszony megígérte, mi is kapunk képeket azokról az ételekbõl, amit õk ettek. :))
Nos, a pogácsák és a kiflik:
Az uram kiflijei már korábban szerepet kaptak itt, most csak annyit róluk, hogy 2/3 rész graham és rozsliszt, egyharmad rész fehér liszt keverékbõl készültek.
A pogácsák: még réges-rég, egy NLC-s vacsora-találka része volt egy finom krumplis pogácsa. Akkori háziasszonyunk, Zita (egész nap nem jut eszembe a nickneve, nem tudom miért /ha látod ezt, Zita, akkor szóljál!/) készítette, és nagyon finom volt. Ez az alapja, meg az akkori sok kedves emlék, de igazán csak a krumplitartalom köti az eredeti recepthez.
25 dkg graham lisztet, 10 dkg rozslisztet, 15 dkg fehér finomlisztet 20 dkg margarinnal és egy evõkanál sóval ...