Macaronos sajttorták

2018-01-04

sponsored links



Nagyon gyorsan elteltek az ünnepek és a héten már vissza kellett térni a megszokott napi forgatagba. 
Mint mindenki másnál nálam is maradtak a hûtõben el nem használt hozzávalók.
Hûtõmet kinyitva rám mosolygott egy tányér macaron, egy nagy doboz mascarpone és máris tudtam hogy csak is sajttortába szeretném feldolgozni õket. Így született meg újból egy recept a macaronos sajttorta. 
A macaron és a fehér csokoládés krém találkozása igazi íz bomba és nem csak finomak lettek hanem számomra nagyon szépek is. Tovább gondolva biztosan mutatós lehet egy nagy tortaként elkészítve is, és mivel nagy síkere volt valószínû legközelebb el is készítem. 




Hozzávalók a kekszes alaphoz:
20 dkg darált zabpehely keksz
10 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone
3 evõkanál porcukor
4 dl. habtejszín
1 csomag ( 20 g.) instant zselatinpor
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál olaj
6 db macaron

Hozzávalók a díszítéshez:
6 db macaron
5 dkg fehér csokoládé
1 mokkáskanál olaj

Továbbá:
6 db 7,5 x 5,5 cm-es sütemény nemesacél gyûrû
( Nagyobb áruházakban beszerezhetõ. Pl néha kapható a 4-es kiszerelésben a Lidl-ben.)

Elkészítése:
Elsõ lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet.
Olvasszuk fel a vajat,majd keverjük össze a ledarált keksszel.
Egy tálcát borítsunk be folpackkal,majd rakjuk rá a gyûrûket.
A kekszes alapot egyelõ részben kanalazzuk a formákba,majd nyomkodjuk egyenletesen le.
Tegyük hûtõbe addig amíg elkészítjük a krémet.



A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinporral.
A csokoládét olvasszuk fel az olajjal.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral,majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.
Kis adakokba adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.

Vegyük elõ a formákat a hûtõbõl.
A formákat félig töltsük meg a krémmel egy habzsák segítségével.


6 darab macaront vágjunk nagyon kicsi darabokra.


Osszuk el a krém felületén egyenlõ részben a formákban.


A maradék krémmel töltsük tele a formákat,majd a tetejét egyenletesen simítsuk le.
Tegyük a hûtõbe 4-5 órára dermedni.



A dermedés után a formák mentén egy kés segítségével vágjuk körbe a sajttortáinkat.
A Formákhoz tartozó kinyomóeszkösszel óvatosan nyomjuk ki belõle a tortákat,majd tegyük egy tálcára. Az oldalát egy lapos pengéjû kés segítségével simítsuk körbe.
Hasonló modón vegyük ki a többi sajttortákat is a formákból.
Olvasszuk fel a csokoládét az olajjal ,majd spricceljük le a torták tetejét vele.
Mindegyik kis torta tetejére tegyünk egy macaront díszítésként és máris tálalhatjuk.





UI: Ez a recept egy 24 cm-es tortaformában is elkészíthetõ,csak akkor 30 db macaronra lesz szükségünk. 12 darab macaront vágjunk össze a töltéshez.
A kész torta tetejét osszuk be 18 szeltre és mindegyik szeletet díszítsük 18 db macaronnal.











Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/01/macaron...

sponsored links

Keres?s