Macaronmánia
sponsored links
Az egy héttel ezelõtt megrendezett 1. magyarországi macaron nap alkalmából egyik barátnõmmel ellátogattunk az Eiffel-térre. Szerencsére idõben érkeztünk, mert a rendezvény bár 4 órán keresztül fogadta volna a látogatókat, másfél óra után, csak üresen tátongó standok maradtak. Hogy mi az oka a falatnyi habcsók õrületes sikerének? Talán, hogy a szivárvány minden színében tündököl, az igazán profik cuki kis díszekkel ékesítik., tehát igazán szép és- bár az ember elsõ pillantásra nem is gondolná, de tényleg nagyon finom!:) Hihetetlen népszerûségét nyilván az is fokozza, hogy igen nehéz jól elkészíteni.
Leszámítva, hogy a rendezõk alábecsülték az érdeklõdõk számát, a kezdeményezésrõl csakis pozitívan tudok nyilatkozni. Személyes kedvencem Segal Viktor almás-libamájas,formájában és ízvilágában is igencsak rendhagyó, négyzet alakú macaronja.
Íme egy alaprecept annak, aki úgy érzi otthon is megpróbálkozna a macaron készítéssel!
Hozzávalók:
- 100 g porcukor
- 100 g hántolt mandula
- 40-40 g tojásfehérje
- 25 g cukor ...