Macaron töltelékek 1.
sponsored links
Eleinte megküzdöttem a macaron készítéssel, de három balul sikerült kísérlet után sem adtam fel. Ezek a falatsütik az utóbbi idõben elég visszafordíthatatlanul betelepedtek a kedvenc édességeim közé, ami valószínûleg azért van, mert imádok a sütõ elõtt guggolva azon izgulni, hogy feljönnek-e a talpacskák.
Onnantól kezdve, hogy megkaptam a digitális cukorhõmérõt, nem volt megállás Pierre Hermé tökélyre fejlesztett receptjéig, ami számomra is bombabiztosnak bizonyult. Persze vannak hátulütõk, ezeket le is írtam az elsõ kísérletnél a macaron alapreceptjével együtt, de ha az alapfeltételeket betartjuk nem lehet gond.
Ha az alapot elsajátítottuk, jöhet a kísérletezés. Elõször a színek és töltelékek terén, aztán következõ lépcsõként a mandulát is lecserélhetjük pisztáciára, dióra vagy mogyoróra.
Szóval színek és töltelékek. A színek terén ez az alaptészta jól bírja a folyékony ételfestékeket, szóval bátran lehet adagolni a cseppeket, nem teszik tönkre a tészta állagát, viszont arra továbbra is figyelni kell, hogy ne keverjük túl folyósra a tésztát - amint felvette a színt, és minden alapanyag elkeveredett, azonnal abba kell hagyni a keverést. Én lilát szerettem volna és kb 3 csepp piros és 3 csepp kék festéket használtam, de az eredmény inkább szürkés lett, legközelebb jobban meglöttyintem az ételfestékes flakont. A kakaópor viszont szintén remek színezõ, és ízben is hozzátesz a végeredményhez - a tészta harmadához kb. 2 csapott evõkanállal adtam.
A töltelékek terén megszámlálhatatlan mennyiségû variáció létezik, édes és sós ...