Macaron féleség.
sponsored links
Csakis macaron féleségrõl beszélhetek, mert sem szép talpacskája nem lett, de még ráadásul sütés közben meg is repedezett a teteje. Ennek lehet akár az is az oka, hogy hirtelen döntöttem el, hogy szép rózsaszín macaronokat sütök, ezzel is ötletet adva a Valentin napi desszert elkészítéséhez, és a tojásfehérje még akkor a fagyasztóban várakozott a sorára. Gyorsan elõvettem, és mivel türelmem nem volt hogy kivárjam még teljesen felenged, még félig fagyos állapotban kezdtem el felverni. Végül aztán a hozzávalók összekeverése után, szép habos kis korongokat kanalaztam a sütõpapírra, és hogy még formásabbak legyenek kis körkörös mozdulatokkal formáztam meg õket. Lehet ezzel megint csak hibát követtem el, és ezért nem lett talpa sütés közben. Mindennek ellenére a mogyorókrémmel összeragasztva, nagyon finom desszertet kaptam. Maradék tojásfehérje felhasználásához csakis ajánlani tudom. Legközelebb, (mert azért lesz legközelebb) jobban odafigyelek majd, és akkor hátha tökéletesebbre sikerülnek majd a macaronjaim. Az én sikertelenségem persze azért ne vegye el senki kedvét attól, hogy megpróbálkozzon a macaron sütéssel, mert ha külalakra nem is sikerül a legszebbre az íze állítom kárpótolni fog érte.
Hozzávalók:
6,5 dkg mandula (szeletelt)
12,5 dkg porcukor
6,5 dkg tojásfehérje (2-3 db tojásé) ...