MACARON - EZ IS AZ ELSÕ:)
sponsored links
Ezen a héten minden elsõ:) Gondolom jó sokaknak már a könyökén jön ki a macaron, de az enyémen még csak most jött be, fõleg a konyhámba. Régóta nézegettem ezeket a csodás kis kerek színes ármányokat a blogokon ahogy keringenek ide-oda, hatalmas népszerûségnek örvendve, számomra a teljes megvalósíthatatlansággal vértezve. Kóstolni kóstoltam pár helyen, ahol hozzá lehet jutni (Zazzi, Sugarshop), de igazándiból az ízétõl nem voltam annyira elragadtatva, mindameddig Piszke isteni macaronjait meg nem kóstolhattam a Macaron Maratonon. Ott elhatároztam, hogy nekem kell ilyen az én kis konyhámban:) Tágra nyílt fülekkel és szemekkel, bõszen jegyzetelve figyeltem a macaron készítés fortélyait Piszkétõl, Bonbonmániától és Narancsvirágtól. Én Piszke iránymutatásait követve fogtam neki a kotyvasztásnak és õk sültek ki belõle, mivel õ a francia változatát készíti, ami számomra egyszerûbbnek bizonyult. Elsõ próbálkozásra büszkeséggel töltenek el. Vágjunk is bele:)
Én elsõ próbálkozásra nem mertem színezõket használni, mert szerettem volna megtudni, hogyan viselkedik egy macaron az én sütõmben ezzel a macaronbiztos recepttel, tehát mindenkinek azt javaslom, hogy legelõször a sima verzióval próbálkozzatok ti is. A töltelékkel is lehet ám bolondítani:) A francia módozat nagyon érzékeny a külsõ körülményekre (párás, meleg helyen hozzá se kezdjünk, túlkeverés, alul keverés), ugyanis a macaron halála a nedvesség.
Hozzávalók kb. 30 db macaronhoz:
80 g õrölt mandula
140 g porcukor
60 g tojásfehérje ...