Macaron - egy kis összefoglaló
sponsored links
Eltelt már három év azóta, hogy ezt a részletes - és tulajdonképpen csak az elsõ pár tapasztalatomról szóló - bejegyzést megírtam a macaronról. Azóta egyrészt sokat egyszerûsödött nálam az elkészítése, másrészt rengeteget tanultam pár elrontott tepsibõl, és kipróbáltam egy új, szintén hideg habos receptet, ami szerintem felülmúlja az eddig használtat. (Tervezem majd megosztani ezt is, de az eddigi négybõl egyszer csúnyám megtréfált, ráadásul úgy, hogy a teljesen vulkánszerû macaronok közvetlen szomszédai pedig tökéletesek lettek, szóval ez még tesztfázis.) Ezért úgy gondoltam, nem árt kicsit frissíteni a macaron összefoglalót, hátha így kevésbé tûnik rémisztõnek - oké sok pontja van, de benne van minden, amit tudni érdemes egy sikeres macaronprojekthez - a sikerélményhez, amit mindenki szeret :).
1.A mandulát és a porcukrot alapból kiadagolom: 200 gr porcukor 110 gr darált mandula késes kávédarálóban megpörgetve. Így ha macaront akarok sütni egyszerûen csak elõveszem a kamrából a kész keveréket, ez nagyjából 5 percre redukálja magának a masszának az elkészítését.
2. Nem kell túldarálni, mert akkor elkezd marcipánná változni! Elég 6-8 másodperc.
3. Darálásra a késes aprítók nekem nem jöttek be (pedig van nagy teljesítményû gépem is), egyszerûen nem ...