Macaron dióból
sponsored links
Nyitott vagyok az újdonságokra és bár nem követem szükségszerûen a (gasztro)divatot, próbálok képben lenni az újdonságokban.
Így volt ez a szûnni nem akaró macaron mániával is, aranyos, színes, nehezen elkészíthetõnek mondott, sokszor már-már mûvészi magasságokba emelt mini csodákkal. Azonban részleteiben nem is foglalkoztatott a történet, mert nem szeretem a habcsók jellegû édességeket...
Aztán történt a farsang -és a nálam szûnni nem akaró fánk éhség- közepén, hogy megmaradtak tojásfehérjék, gondoltam, itt az alkalom, hogy összeszedve a bátorságomat, próba-szerencse alapon belevágjak... A szándék rendelkezésre állt, azonban a szükséges mandula(liszt) nem, így elsõ felindulásomban úgy döntöttem, hogy dióból fog elkészülni. Bár menet közben felmerült néhány kérdés, amelyeket rögtönöztem, végeredményben sikerült, ott álltam néhány gigantikusan nagyra sikerült, de macaron elõtt :-)
A diós korongokat ugyan kétszer is vissza kellett tennem a sütõbe, mert nem volt megfelelõen megsülve és a formázáskor sem számítottam arra, hogy az általam porciózott mennyiségektõl ennyire elterül majd a ...