Macaron, avagy a legegyszerûbb sütemény
sponsored links
Nagyon hálás vagyok Latsiának, aki felrakta a blogjára ezt a receptet! De ahogy utána olvastam, többen imába foglalták a nevét:)
Nagyon egyszerû, nincs benne hókusz-pókusz pihentetés, stb. Biztos annak is megvan a magyarázata, hogy a nagyok mért így csinálják, de õszintén szólva nem is érdekel.
Tegnap megsütöttem, mára elfogyott. Ennyi. Szépek, finomak és az a sok dícséret.....
Hozzávalók kb. 40 db macaronhoz:
125 g darált mandula, 250 g porcukor, 125 g tojásfehérje (kb. 4 db), 75 g kristálycukor, színes ételfesték
Csokoládés krém (ganache):
150 g étcsokoládé, 1 dl tejszín, 35 g vaj
A darált mandulához hozzászitáljuk a porcukrot és jól összeforgatjuk.
A fehérjéket habbá verjük és mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kristálycukrot és az ételfestéket. Tovább verjük, míg jó kemény nem lesz. Az ételfestéket eltúlozhatjuk egy kicsit, mert sülés közben fakul a színe a kis ...