Mac and cheese magyarra fordítva
sponsored links
Van ez az amerikai-angolszász sajtos tészta, aminek úgy nagyjából az a lényege, hogy a tejben sül-fõ meg a tészta. Receptje mint égen a csillag. Egyik kalóriadúsabb, mint a másik. Persze próbálkoznak mindenféle zöldséges (sütõtökös meg karfiolos változattal is), de tudjuk, hogy ilyenkor a cifrázás csak árt a koncepciónak.
Ez egy olyan külföldi kaja, amit minden különösebb erõfeszítés nélkül el lehet készíteni itthon is, hiszen kevés és könnyen beszerezhetõ hozzávaló kell csak hozzá. Hogy nekem mégis egy kicsit elkalandoztak a gondolataim és a hozzávalóim, az pusztán az én hibám. Megkívántam ugyanis veszettük a juhtúrót, így végül az is került bele.
Az eredeti recept nyomában pedig akár Sajtkukacéknál elindulhatunk.
Hozzávalók: 30 dkg makaróni, vagy rövid csõtészta, 4 dl tej, 15 dkg juhtúró, 1 kanál mustár, 15 dkg ...