M?zesk?im 2022

2022-12-21

sponsored links

Az idei m?zeseim 

Gr?tike unok?m k?r?s?re r?zsasz?n ruh?t ?lt?ttek.

T?z ?ve ezt a receptet haszn?lom.

Hozz?val?k
1kg liszt
30dkg vir?gm?z
20dkg margarin
30 dkg porcukor
2db toj?ssargaja
1teaskanal szodabikarbona
csipet s?
1 tasak m?zeskalacs f?szer
1evokanal kakao
3 g fahej
ter?l?m?z
1tojasfeherje
20 dkg porcukor
1-2 kiskanal citromle
1 evokanal kemenyit?
A mezet es a margarint g?z f?l?tt megmelegitj?k, majd hozzacsurgatjuk az atszitalt liszthez, porcukorhoz szodahoz tojashoz f?szerekhez.
A tesztat ?sszegyurjuk, kisse ragadni fog kezdetekben.
Figyelni kell a mez milyensegere, mert ha kicsit s?r?bb akkor lehet hogy kemenyebb lesz a teszta amit vizzel lagyithatunk.
De arra is gondoljunk, hogy a pihentetes alatt (minimum 1 nap)kem?nyedik.
Nem kell h?t?be tenni csak hidegre.
Mielott kiszagatjuk,el?ttem egy orat mar a konyhaban legyen.
3-4 mm vastagra sodorjuk, kiszurjuk tetszoleges formakkal, majd 8-10 percig s?tjuk 180 fokon. (s?t?fugg?)
Miutan kivettuk a s?t?b?l, ne nyuljunk hozza par percig.
A kih?lt mezeseket el?sz?r k?rbe konturoztam 2-es cs?vel, majd 1-2 ?ra szaradas utan ter?l?mazzal bevontam ill. diszitettem cukorgyongyokkel.
Ha a maz 2-3 mp utan kicsi vizszintes razogatasra nem ter?l, akkor kis vizzel higitani ajanlatos.
A citroml? azert kell, hogy ne kristalyosodjon ki a cukor.











 


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2022/12/mez...

sponsored links

Keres?s