M?ln?s szelet s?t?s n?lk?l - Pr?jitur? f?r? coacere cu zmeur?
sponsored links
Hozz?val?k: 20
dkg graham kekszmorzsa, 8 dkg olvasztott vaj, 25 dkg mascarpone, 25 dkg
teh?nt?r?, 1 tasak tejsz?n ?z? pudingpor, 4 dl tej, 3-4 ev?kan?l cukor, 1
te?skan?l van?lia kivonat, 1 tasak(7 g ) zselatin, 25 dkg fagyasztott vagy
friss m?lna, 2 ev?kan?l citroml?, 5 dkg feh?rcsokol?d?, 2 ev?kan?l olaj.
Elk?sz?t?se: A m?ln?t a citroml?vel ?s 2-3 ev?kan?l v?zzel
2-3 percig forraljuk, majd s?r? szit?n ?tt?rj?k. A pudingport ?sszekavarjuk a
cukorral meg a tejjel, megf?zz?k, majd k?zvetlen a tetej?re f?li?t tesz?nk ?s
h?lni hagyjuk. A kekszmorzs?t ?sszekeverj?k az olvasztott vajjal, egy 25x25
cm-es tepsibe nyomkodjuk ?s h?t?be tessz?k. A zselatint 2-3 ev?kan?l v?zben
duzzadni hagyjuk, majd foly?sra meleg?tj?k. A mascarponet a teh?nt?r?val meg a
van?lia kivonattal habosra verj?k, tov?bb verve kanalank?nt hozz?adjuk a hideg
pudingport, a v?g?n belekavarjuk a feloldott zselatint is. A kr?m fel?t a
kekszes alapra sim?tjuk. A megmaradt kr?met ?sszekeverj?k a m?lnap?r?vel, majd
a feh?r kr?mre sim?tjuk. A feh?rcsokol?d?t megolvasztjuk, belekeverj?k az
olajat, majd a kr?m tetej?re ?ntj?k(nem kell teljesen bevonnia). 3-4 ?r?t
h?t?be tessz?k, majd szeletekre v?gjuk.
Pr?jitur? f?r? coacere cu zmeur?
Ingrediente: 200
g biscui?i Graham m?cina?i, 80 g unt topit, 250 g de mascarpone, 250 g br?nz?
de vaci, 1 plic de praf de budinc? cu arom? de fri?c?, 400 ml lapte, 3-4
linguri de zah?r, 1 linguri?? de extract de vanilie, 1 plic (7 g) de gelatin?,
250 g zmeur? congelat? sau proasp?t?, 2 linguri de suc de l?m?ie, 50 g
ciocolat? alb?, 2 linguri de ulei.
Preparare: Zmeura
se fierbe timp de 2-3 minute ?mpreun? cu sucul de l?m?ie ?i 2-3 linguri de ap?,
apoi se trece printr-o sit? fin? ?i se las? la r?cit. Praful de budinc? se
amestec? cu zah?rul ?i laptele, se fierbe, dup? care se acoper? cu folie ?i se las?
s? se r?ceasc?. Biscui?ii se amestec? cu untul topit, se aplatizeaz? ?ntr-o
tav? de 25x25 cm ?i se pune la frigider. Gelatina se las? s? se hidrateze ?n
2-3 linguri de ap?, apoi se ?nc?lze?te p?n? devine lichid?. Se mixeaz? mascarponele
?mpreun? cu br?nza de vaci ?i extractul de vanilie, ad?ug?nd treptat c?te o
lingur? de budinc? rece ?i la final se ?ncorporeaz? gelatina topit?. Jum?tate
din crem? se ?ntinde peste baza de biscui?i. Crema r?mas? se amestec? cu
piureul de zmeur? ?i se adaug? peste crema alb?. Ciocolata alb? se tope?te, se
amestec? cu uleiul ?i se toarn? peste crem? (nu trebuie s? o acopere complet).
Se las? la frigider timp de 3-4 ore, apoi se taie ?n felii.