M?kos nudli ?s narancsos s?lt almaszeletek

2023-03-03

sponsored links

Bevallom, ma nem kellett volna f?zn?m, de tegnap este l?ttam m?kos nudlit ?s derely?t is az egyik FB csoportban, az uram meg ?l-hal a m?kos cuccok?rt, ez?rt elcs?bultam. Meg is mondtam a b?n?s?knek, hogy sose bocs?tok meg nekik, ami?rt belesodortak ebbe a helyzetbe, de hozz? kell tenni, hogy az uram nagyon h?l?s... Annyira, hogy mind?ssze egy mar?knyit hagyott, a t?bbit megette...
Persze, ebben a sz?nhidr?t-miz?ri?ban nem ehetek sem feh?rlisztet, sem krumplit, ez?rt a klasszikus form?ci? sz?ba sem j?het, azonban - ?szint?n mondom - a helyettes?t? cucc sz?momra finomabb ?s mivel  egy k?nnyed t?szta - m?r megmutattam a szilv?sgomb?c  le?r?sakor -, ?r?mmel eszem, sz?vesen aj?nlom b?rkinek. Egy?bk?nt aki szereti a st?riai met?ltet - azt hekkeltem meg - ezt is szeretni fogja, higgy?tek le nekem.



Hozz?val?k (kb. 5 adag lett volna, ha meg nem eszi):

  • 45 dkg t?r?
  • 15 dkg zabpehely (?n p?rszor megforgattam az apr?t?g?pben, de nem felt?tlen?l sz?ks?ges, mert fel?zik a massz?ban)
  • 4 dkg liszt (1,2 dkg feh?r ?s 2,8 dkg teljes ki?rl?s?),
  • 2 db toj?s
  • 3 dkg vaj
  • 2 lapos ev?kan?lnyi tejf?l
  • egy csipet s?
A f?z?s ut?ni "beleforgat?shoz":
  • 15 dkg dar?lt m?k ?s annyi ?des?t?szer, amennyire ?desen szeretj?k (?n kb. 3 ev?kan?lnyi porr? ?r?lt eritritet kevertem a m?khoz), erre figyelj, annyi m?kot tegy?l r?, ahogyan ti szeretitek, n?lunk mindig brut?lm?kos
A hozz?val?kat ?sszekevertem ?s kb. 15-20 percig mag?ra hagytam.

Addig megcsin?ltam a naracsl?vel s?lt almaszeleteket.

Hozz?val?k:
  • 2 kisebbb alma kimagozva, cikkekre v?gva
  • 0,5 dl-nyi (frissen facsart) narancsl?
  • 1 mokk?skan?lnyi vaj
  • egy pici ?des?t?szer 
Azt tudni kell, hogy a sz?nhidr?t-miz?ria el?tt im?dtam a karamell?s alm?t, de most musz?j m?sk?pp csin?lni...
Teh?t, egy felforr?s?tott tapad?smentes serpeny?be bele?nt?ttem a narancsl?t, r?tettem az almaszeleteket ?s elkezdtem s?tni. Mikor a narancsl? "elt?nt", hozz?tettem a vajat, ?s id?nk?nt ?tford?tottam a szeleteket, am?g sz?p piross? v?ltak. A v?g?n, mintha s?zn?m, kb. k?t csipetnyi "negyedannyi" ?des?t?szert r?sz?rtam, ?s hagytam, hogy r?olvadjon/besz?v?djon.


A nudli kif?z?se.

Egy faz?kban vizet forraltam, k?zben kisodortam a nudlikat.
Nem liszteztem, mert az plusz sz?nhidr?t ?s neh?z is k?vetni a mennyis?get, he neked erre nem kell figyelni, akkor csin?ld ?gy, ahogyan a krumplist szoktad.
?n ?gy csin?ltam, hogy megnedves?tett k?zzel kis darabokat cs?ptem ki a t?szt?b?l, ?s hossz?k?sokra sodortam. Mindig csak akkor nedves?tettem (mostam) meg a kezem, amikor m?r nagyon tagadt. N?h?ny perc alatt lehet v?gezni ezzel a m?velettel.
A forr?sban l?v? v?zbe belepotyogtattam a nudlikat (egy darabbal csin?ltam pr?baf?z?st, nem esett sz?t), amikor felj?ttek a v?z tetej?re, kiszedtem. A sz?r?kanalank?nti adagokat megsz?rtam a t?lban az eritrites m?kkal, azt?n ?sszer?ztam ?s a marad?k m?kot m?g r?sz?rtam.

Azt?n le?lt?nk enni, ?s ez a h?l?tlan kosztos majdnem mindet megette, pedig volt a h?t?szekr?nyben paprik?scsirke, amihez persze hozz? sem ny?lt...

K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.




Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s