Lúdláb
sponsored links
Ahány lúd, annyiféle lúdláb:)
Ez egy régi recept, Édesanyám dobozából.
Kapta valakitõl, akivel egy szanatóriumi elvonuláskor ismerkedett meg, legalább is ez derül ki a levélbõl.
Ez a sütemény egy pénztárcakímélõ változat, párizsikrém helyett egyszerû fõzött krémmel készül és csokoládé helyett kakaóval is eltudjuk készíteni.
Keveset változtattam a recepten és az összeállításon, de az eredeti összetevõket is megadom, hisz szeretném ha a régi összeállítás is fennmaradna, tisztelettel:)
Kevés csokoládét is tettem a krémbe és a tetején a máz nekem csokoládéból van.
A kivitelezése pedig tortaformát öltött és igen vastag lett a krém benne, mert így szerettük volna.
El is nyerte csokoládé szeretõ Kedveseim tetszését, nem kevesebbel illették, mint: kacsalábon forgó lúdláb . Vicces.
Eredeti recept hozzávalói
Tészta
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
200 gr cukor
160 gr liszt
20 gr holland kakaó ...