Lúdláb

2017-10-28

sponsored links


Egy újabb isteni klasszikus. A fénykép nem adja át, hogy mennyire tökéletesen finom az íze! :)

Lúdláb

Hozzávalók:
A kakaós piskótához
4 evõkanál rétesliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütõpor
5 db tojás
5 ek porcukor

A krémhez
2.5 dl tej
3 evõkanál rétesliszt
15 dkg vaj
10 dkg xilit
3 dkg cukrozatlan kakaópor
15 dkg rumba áztatott meggybefõtt
0.5 dl meggylé
1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz
10 dkg étcsokoládé (min. 60 %-os)
8 dkg vaj

Elkészítés:

A piskóta:
  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütõporral és a kakaóval.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat.
  3. A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverõvel 10 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütõporral és kakaóval elkevert lisztet.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát sütõpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretû) tepsibe simítjuk és 175 fokra elõmelegített sütõben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tûpróba!). Hûlni hagyjuk a piskótát.
  5. Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sûrûre fõzzük. Félretesszük hûlni.

A krém:
  1. A szobahõmérsékletû vajat a xilittel és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihûlt tejes krémet.
  2. Az elõzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt.
  3. A krémet rásimítjuk a kihûlt piskótalapra és hûtõbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.

A csokimáz:
  1. A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgõz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hûl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét.
  2. Megint hûtõbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll.



Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/10/ludl...

sponsored links

Keres?s