Láthatólag
sponsored links
Az oldalas jó, és nem csak látszólag.
Viszonylag gyakran fogyasztom, ez meg is látszik rajtam.
Amit ma készítettem, ÕrültenJó lett, ez meg is látszik rajta.
Remélem kifogjátok próbálni és azt, hogy mennyire finom is, az majd meglátszik rajtatok.
Viszonylag gyakran fogyasztom, ez meg is látszik rajtam.
Amit ma készítettem, ÕrültenJó lett, ez meg is látszik rajta.
Remélem kifogjátok próbálni és azt, hogy mennyire finom is, az majd meglátszik rajtatok.
PARADICSOMBAN SÜLT OLDALAS
METÉLÕHAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
25 dkg zeller
3 ger. fokhagyma
1,5 dl vörösbor
1 dl víz
1 tk. kakukkfû
bors, só
1 kg burgonya
1 cs. metélõhagyma (snidling)
A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk, sóval és borssal bedörzsöljük.
A paradicsom konzervet egy kis tepsibe borítjuk, hozzáöntjük a bort és a vizet; a zellert megtisztítjuk, 1 centis kockákra vágjuk és ezt is a paradicsomba keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kakukkfûvel és sóval ízesítjük. Ezután az oldalast ügyesen belerakjuk (ne legyen túl nagy a tepsi, inkább szorosabban pakoljuk a húst), picit átmogzatjuk, hogy mindenhol érje a lé. Legalább egy órán át pihentetjük, ?pácoljuk?, majd fóliával letakarva, szépen lassan, gázsütõ 4-5 fokozatán omlós, puhára sütjük, ez akár 2 óra is lehet.
A megtisztított, felkockázott burgonyát megfõzzük, leszûrjük és összetörjük, aprított metélõhagymát keverünk bele, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás elõtt a húsokat kiszedjük a tepsibõl és az alatta lévõ zelleres paradicsomot egy burgonyatörõ segítségével kissé összetörjük, ?pépesítjük?.
Tálaláskor a metélõhagymás-burgonyát a tányérra rakjuk (kicsit ellapogatjuk), a sûrû paradicsomos mártásból kanalazunk rá egy keveset és az isteni omlós oldalassal koronázzuk meg.
Asztamindenit ;)
Tálaláskor a metélõhagymás-burgonyát a tányérra rakjuk (kicsit ellapogatjuk), a sûrû paradicsomos mártásból kanalazunk rá egy keveset és az isteni omlós oldalassal koronázzuk meg.
Asztamindenit ;)