Láthatatlan almás sütemény
sponsored links
Igazából tökre látható. Ki tudja, miért ez a neve, ami egyébként idegen nyelveken is ugyanez, szóval a külföldiek sem látják Úgy sejtem, az almák lesznek nagyjából láthatatlanok, bár azok sem teljesen, mert az általuk okozott enyhe csíkozottság meg kifejezetten jól mutat. Ki értI ezt??
Az alma vékonyra szeletelése és utána az egyenletes rendezgetése elsõ olvasásra macerásnak tûnt, de meglepõen gyorsan és könnyen ment.
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg liszt
1 kk fahéj
fél vanília kikapart magja
80 ml tej
5 dkg olvasztott vaj langyosan
40 dkg a lehetõ legvékonyabbra szeletelt alma
szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojás felhabosítjuk a cukorral.
Hozzáadjuk a fahéjjal elkevert lisztet, a vaníliát, apránként a tejet, majd az olvasztott vajat is.
Az almákat meghámozva felszeleteljük. Próbáltuk uborkaszeletelõn, de igazából simán, késsel, vágódeszkán gyorsabban és szebben lehetett vele haladni. Lényeg, hogy 1-2 mm vastag szeletek legyenek.
A szeleteket forgassuk a tésztába.
Sütõpapíros püspökkenyérformába halmozzuk a tésztát. Ezt úgy csináljuk, hogy az almaszeletek nagyjából vízszintesen legyenek benne, akkor fog szépen mutatni a felvágott sütemény.
A tetejét elegyengetjük és megszórjuk szeletelt mandulával.
180 °C-ra elõmelegített sütõben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Ha kihûlt, akkor szebben lehet szeletelni.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://bakeyoursmile.blog.hu/2018/03/25/lathatatlan_almas_sutemeny