Láthatatlan almás sütemény

2018-04-19

sponsored links





Igazából tökre látható. Ki tudja, miért ez a neve, ami egyébként idegen nyelveken is ugyanez, szóval a külföldiek sem látják ? Úgy sejtem, az almák lesznek nagyjából láthatatlanok, bár azok sem teljesen, mert az általuk okozott enyhe csíkozottság meg kifejezetten jól mutat. Ki értI ezt??

Az alma vékonyra szeletelése és utána az egyenletes rendezgetése elsõ olvasásra macerásnak tûnt, de meglepõen gyorsan és könnyen ment.



Hozzávalók:

3 tojás

10 dkg liszt

1 kk fahéj

fél vanília kikapart magja

80 ml tej

5 dkg olvasztott vaj langyosan

40 dkg a lehetõ legvékonyabbra szeletelt alma

szeletelt mandula



Elkészítés:

A tojás felhabosítjuk a cukorral.

Hozzáadjuk a fahéjjal elkevert lisztet, a vaníliát, apránként a tejet, majd az olvasztott vajat is.

Az almákat meghámozva felszeleteljük. Próbáltuk uborkaszeletelõn, de igazából simán, késsel, vágódeszkán gyorsabban és szebben lehetett vele haladni. Lényeg, hogy 1-2 mm vastag szeletek legyenek.

A szeleteket forgassuk a tésztába.

Sütõpapíros püspökkenyérformába halmozzuk a tésztát. Ezt úgy csináljuk, hogy az almaszeletek nagyjából vízszintesen legyenek benne, akkor fog szépen mutatni a felvágott sütemény.

A tetejét elegyengetjük és megszórjuk szeletelt mandulával.

180 °C-ra elõmelegített sütõben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Ha kihûlt, akkor szebben lehet szeletelni.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?









Forrás: http://bakeyoursmile.blog.hu/2018/03/25/lathatatlan_almas_sutemeny

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/04/19/lath...

sponsored links

Keres?s