László szelet
sponsored links
Amikor megláttam a Vidék íze Receptmagazinban a László szeletrõl készült fotót, rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm. A receptet végigolvasva aztán rájöttem, hogy bizony egy elég idõigényes süteményrõl van szó, de ez sem tántorított el a sütéstõl. Végül hozzáláttam, és nem is volt olyan komplikált, mint amilyennek elõször gondoltam. Mivel a mézes tésztalapoknak legalább egy napra szükségük van ahhoz hogy kellõen felpuhuljanak, így érdemes már elõzõ nap összeállítani a süteményt. Ez alatt az idõ alatt a lapok megpuhulnak, az ízek jól összeérnek, és a tojásfehérje hab is szépen megszárad a tetején. Igaz idõigényes sütemény, de olyan finom, hogy minden ráfordított percért kárpótol bennünket. Húsvét közeledtével pedig csakis ajánlani tudom az ünnepi asztalra.
Mézes lapok hozzávalói:
15 dkg porcukor
2 ek méz
3 ek tej
1 db tojás (nagy)
5 dkg sertés zsír ...