Lángos ? útifûmaghéjjal
sponsored links
A Paleovital klub egyik posztjában a napokban beszélgettünk arról, hogy milyen jó lángost lehet készíteni útifûmaghéj lisztbõl; mondták, hogy az ízvilága mennyire hasonlít a régmúltunkban ismert bundás kenyérre. A hozzászólók hivatkoztak Szafira és Motivátorra, és le is írtak az ott olvasottak szellemében egy receptet. Ez a beszélgetés indított arra, hogy ma reggel elkészítsem a lángost, mely egyébként paleo, sõt létezik tojás nélküli aip-os változata is, de még a ketogén étkezést követõk is fogyaszthatják az alacsony szénhidráttartalma miatt.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 db M-es tojást keverjünk el 2 dl kókusztejjel és 1 dl vízzel, majd ebbe a lébe elsõ nekifutásként tegyünk 3 ek. útifûmaghéj lisztet és 1 kk. sót. Alaposan keverjük össze, majd várjunk néhány percet, míg megduzzad az útifû. (A lángos nem csak lisztbõl, hanem nem lisztté õrölt útifûmaghéjjal is elkészíthetõ!)
- Amennyiben túl híg lenne a massza, akkor tegyünk óvatosan hozzá még kevés lisztet, ismét várjunk duzzadásig.
- Amennyiben viszont túl kemény lenne a tésztánk, akkor tegyünk hozzá vizet.
- GALUSKA ÁLLAGÚ LEGYEN A NYERS TÉSZTA!
- AIP-osoknak semmi mást nem kell csinálniuk, mint elhagyni a tojást és helyette tojásonként plusz 1 dl kókusztejet adni a tésztához!
A fûszerezés milyenségének csak a képzelet szab határt. Pl. a tányéron látható lángosokba Serrano sonkát aprítottam.
Figyelmeztetés: Az úfifûmaghéj rostjai sok vizet igényelnek, azaz fogyasztás után bõségesen igyunk folyadékot.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!