Lángos - sima és káposztás
sponsored links
Múltkor a strandon megkívántam a lángost. Guszták voltak, jól néztek ki, és hatalmasok is voltak, de bevallom, az 5 lejt mindenképpen sajnáltam kiadni rájuk. Így aztán, miután hazaérkeztünk, hiába volt még mindig vagy 35 fok a konyhában, én lángost sütöttem.
Most azt mondhatom, hogy tökéletesre sikeredett. Még sütöttem finom lángost, de ennyire puha, laza szerkezetû sosem lett. Tulajdonképpen a szokásos kenyértésztát indítottam, csak ezúttal tiszta fehér lisztbõl, és több folyadékot használtam hozzá. És mivel elõzõ naprólt megmeradt némi paradicsomos dinsztelt káposztám, egy részét azzal töltöttem meg. Mindkettõ nagyon finom volt. A káposztásat sima tejföllel ettük, a sima lángost pedig fokhagymás-petrezselymes tejföllel. (A képen kissé csalóka a lángosok színe, mert nem voltak ennyire sötétek, de sajnos, a fotók villanyfénynél készültek, és ennél jobban nem sikerültek.:()
Lángos
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 g szárított élesztõ, 1 csapott evõkanál só, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál ecet, 2 evõkanál olaj, 3,8 dl víz; bõ olaj, esetleg dinsztelt káposzta vagy ...