Lángos
sponsored links
Már jó ideje terveztem, hogy sütök lángost (és fánkot is...), de eddig sosem mertem nekiállni. Hogy miért, így utólag nem is értem. Levettem a polcról Horváth Ilonát, megtetszett a recept, így meg is csináltam. A hozzávalókhoz annyi még pluszban, hogy nekem ezekkel a mennyiségekkel nem lett ragadós, nyúlós massza, ahogy a lángoshoz kellene, így én egy pici kefirt belekevertem, és ettõl tökéletes állaga lett. Viszont így egy kissé kevert receptet kapunk, hisz kefires és krumplis egyszerre.
A nyújtást és sütést még ki kell tapasztalni, de alapvetõen nem volt rossz ez elsõnek, gyorsan bepusziltuk :)
Hozzávalók:
40dkg kenyér- vagy finomliszt, 3dkg élesztõ, kevés cukor, 1dl tej, 2 közepes fõtt burgonya összetörve, 1dl olaj, 2dkg ...