Lángos

2017-08-26

sponsored links

Most láttam csak hogy a nyár és a strandok legfõbb ételét, a lángost, teljesen elfelejtettem feltenni.... na majd most... :)
Bár a legjobb lángosokat én Fehérváron a Skála melletti lángosos bódéban eszem... gyerekkorom óta ott van... a körülötte lévõ bódék egyre csak változnak, de a lángosos az fix!!
Azt nem döntötte be semmilyen gazdasági válság :)))
Ennek a lángosnak az eredeti receptjét itt találtam.


Hozzávalók:
kb 6-8 darabhoz

500 kg liszt
25 g élesztõ
100 ml víz
csipet cukor
2 csapott tk só 
kb 150-200 ml víz

Fokhagymás öntethez:
0,5 dl víz
0,5 dl olaj
3-4 gerezd fokhagyma

Elõször a fokhagymás öntetet készítjük el, a vizet és az olajat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát és hûtõbe tesszük.
A tésztához 100 ml langyos vízbe teszünk egy kevés cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztõt.
A liszthez adjuk a sót, az élesztõs vizet, majd kb 200 ml vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk.
1 órát kelni hagyjuk.
A tésztából gombócokat formálunk, és még õket is pihentetjük 30 percig.
1-1 gombócot kézzel kinyújtunk és forró, bõ olajban kisütjük õket.
Meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, tejföllel és a végén megszórjuk rengeteg sajttal.


Folytats a blogon ... sutizona.blogspot.com/2017/08/langos....

sponsored links

Keres?s