Lángos (fokhagymás, snidlinges, sonkás, libatepertõs)
sponsored links
A recept és a képek Willson blogjáról valók; a recept folytatódik a “paleoldalon …” - a linkre kattintva – káposztás lángos és kenyérlángos receptekkel.
“Hozzávalók:
- 3 tojás (vagy annak megfelelõ tojásfehérje)
- 2 evõkanál mandulaliszt
- 1 lapos kanálnyi pirított (õrölt) szezámmag
- só, õrölt kömény
- késhegynyi szódabikarbóna
- egy kevés citromlé
- reszelt fokhagyma (utólag is rákenhetõ)
- a sütéshez (liba)zsír
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, laza nokedlitészta állagúra.
- Fél órát pihentetjük és ha szükségét látjuk, mert besûrûsödött, még egy pici szódavízzel fellazítjuk.
- Érdemes a szódabikarbónát csak ekkor hozzátenni, és megkóstolni még nyersen a tésztát, nehogy sótlan maradjon.
- A masszába keverhetünk a reszelt fokhagyma helyett apróra vágott, zöld fokhagyma-levelet, snidlinget, (darált) sonka maradékot, vagy frissen kisütött libatepertõt…
- Forró libazsírral bõségesen kikent serpenyõben elterítjük és mindkét oldalán megsütjük.
- Sóval, fokhagymával, esetleg egy kevés (ráolvasztott) érett, kemény, reszelt sajttal fogyaszthatjuk.
- Fõzelék mellé feltétnek, vagy akár önálló ételnek is kiváló.
Megjegyzés:
- A hét közben összegyûlt tojás fehérje is alkalmas hozzá.
- Kerti grillezésnél a hideg lángost a parázs fölött lehet átsütni, hagyományos kenyérszelet helyett fogyasztható”