Lángos (fokhagymás, snidlinges, sonkás, libatepertõs)

2014-03-21

sponsored links

mandulángos 001mandulalángosmandulalángos1

A recept és a képek Willson blogjáról valók; a recept folytatódik a “paleoldalon …” - a linkre kattintva – káposztás lángos és kenyérlángos receptekkel.

“Hozzávalók:

  • 3 tojás (vagy annak megfelelõ tojásfehérje)
  • 2 evõkanál  mandulaliszt
  • 1 lapos kanálnyi pirított (õrölt) szezámmag
  • só, õrölt kömény
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • egy kevés citromlé
  • reszelt fokhagyma (utólag is rákenhetõ)
  • a sütéshez  (liba)zsír

Elkészítés:

  • A hozzávalókat alaposan összekeverjük, laza nokedlitészta állagúra.
  • Fél órát pihentetjük és ha szükségét látjuk, mert besûrûsödött, még egy pici szódavízzel fellazítjuk.
  • Érdemes a szódabikarbónát csak ekkor hozzátenni, és megkóstolni még nyersen a tésztát, nehogy sótlan maradjon. 
  • A masszába keverhetünk a reszelt fokhagyma helyett apróra vágott, zöld fokhagyma-levelet, snidlinget, (darált) sonka maradékot, vagy frissen kisütött libatepertõt…
  • Forró libazsírral bõségesen kikent serpenyõben elterítjük és mindkét oldalán megsütjük.
  • Sóval, fokhagymával, esetleg egy kevés (ráolvasztott) érett, kemény, reszelt sajttal fogyaszthatjuk.
  • Fõzelék mellé feltétnek, vagy akár önálló ételnek is kiváló.
 

Megjegyzés:
  • A hét közben összegyûlt tojás fehérje is alkalmas hozzá.
  • Kerti grillezésnél a hideg lángost a parázs fölött lehet átsütni, hagyományos kenyérszelet helyett fogyasztható”

 

 

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21875

sponsored links

Keres?s