Lángos / Az igazi piacos
sponsored links
Eredeti recept: ITT
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
3 dl langyos víz
2 teáskanál cukor
1 evõkanál só
5 dkg élesztõ
1 dl olaj
+ bõ olaj a sütéshez
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztõt, letakarva hagyjuk felfutni. Néhány perc után az élesztõs, cukros vízhez hozzáadjuk a sót, majd az elegyet a liszthez adjuk és összedolgozzuk. Én dagasztógéppel készítettem, egy kemény, de ragacsos tésztát kaptam.
Ha nem géppel dolgozunk, akkor alaposan összekeverjük a masszát és 20 percet pihentetjük.
Kelesztés után egy deszkára borítjuk a masszát és körbelocsoljuk olajjal. Így nem ragad, könnyen kezelhetõ lesz. Újabb 5 percet pihentetjük a tésztát.
Következõ lépésben a tésztát egyenlõ darabokra tépkedjük és olajos tálcára helyezzük. Megint pihentetjük 5 percet.
A sütéshez bõ olajat használunk, aminek igazán forrónak kell lennie.
A tésztadarabkákat olajos kézzel formázzuk, nyújtjuk és a forró olajba helyezzük. Nagyon hamar sül és dagad, ám ha az olaj nem elég forró, a lángos lapos marad.
1-2 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tökéletes recept!! Még nem ettem ennél finomabb lángost. Amiért plusz pont jár, hogy egyáltalán nem szívja meg magát olajjal.