Lágyan roppanós citromos kekszek
sponsored links
Ma rájöttem, hogy a citrom meg a kókusz olyan, mint a borsó meg a héja. Állati jól megférnek egymás mellett, és kekszbe gyúrva igazi ínyenc uzsonna lehet a gyerekeknek, némi gyümölcs kíséretében. Persze én önmagában befaltam?
A kekszeknek (az itthon gyártottaknak) számtalan elõnye van. A legfontosabb ugyebár, hogy tudjuk mi került bele. A másik, hogy bármilyen hihetetlen is, de egész gyorsan készen vannak. Ennek a keksznek a tésztájához nagyjából 5 igen laza percre volt szükségem, hogy összeállítsam. Nyilván az idõigényesebb része az, amikor a sütõpapírra kell rakosgatni. De úgy hiszem, még ezzel együtt is maximálisan megéri a ?küzdelmet?.
Ismét más volt a terv, mint ami az eredmény lett. Nekem egyszerûen eltûnnek az alapanyagok a kamrámból. Ami volt, az egyszer csak nincs. Ki érti ezt?
Mivel már a kekszre beizzítottam magam, maradni kellett az eredeti tervnél, így pusztán a hozzávalókon módosítottam. Elkészítettem életem elsõ citromos kekszét, ami után már kb. 1 éve ácsingózok. Nem is értem miért vártam ennyi ideig. Fantasztikus, zseniális, fenomenális, meg hasonló szavak jutottak hirtelen eszembe? Süssétek meg, már magáért az illatért is megéri, ami a sütõbõl árad, hát még az íze?
Hozzávalók
10 dkg vaj/margarin
6 dkg porcukor
4 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg liszt
1-2 ek tej
tetejére barna cukor (opcionális)
A margarint kikeverjük a porcukorral. (Én pár másodpercre mikróba szoktam dobni, hogy puha legyen, de ne folyós.) Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját (csak olyat használjunk, aminek a héja fogyasztásra alkalmas!!!!!) és a citrom kifacsart levét. Jöhet a liszt, és ha nektek is olyan morzsás lesz, mint nekem, akkor 1-2 ek tej. Sütõpapírral bélelt tepsire kis halmokat sorakoztatunk, vizes ujjal ellapítjuk korongokká, barna cukorral megszórjuk a tetejüket és 180 fokra elõmelegített sütõbe tolva kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Édes bûnbeesés ? Marcipános-csokis kekszek
Valentin napi kekszek & sütinyalóka
Citromos-tejszínes piskóta
Nutellás kekszek
A kekszeknek (az itthon gyártottaknak) számtalan elõnye van. A legfontosabb ugyebár, hogy tudjuk mi került bele. A másik, hogy bármilyen hihetetlen is, de egész gyorsan készen vannak. Ennek a keksznek a tésztájához nagyjából 5 igen laza percre volt szükségem, hogy összeállítsam. Nyilván az idõigényesebb része az, amikor a sütõpapírra kell rakosgatni. De úgy hiszem, még ezzel együtt is maximálisan megéri a ?küzdelmet?.
Ismét más volt a terv, mint ami az eredmény lett. Nekem egyszerûen eltûnnek az alapanyagok a kamrámból. Ami volt, az egyszer csak nincs. Ki érti ezt?
Mivel már a kekszre beizzítottam magam, maradni kellett az eredeti tervnél, így pusztán a hozzávalókon módosítottam. Elkészítettem életem elsõ citromos kekszét, ami után már kb. 1 éve ácsingózok. Nem is értem miért vártam ennyi ideig. Fantasztikus, zseniális, fenomenális, meg hasonló szavak jutottak hirtelen eszembe? Süssétek meg, már magáért az illatért is megéri, ami a sütõbõl árad, hát még az íze?
Hozzávalók
10 dkg vaj/margarin
6 dkg porcukor
4 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg liszt
1-2 ek tej
tetejére barna cukor (opcionális)
A margarint kikeverjük a porcukorral. (Én pár másodpercre mikróba szoktam dobni, hogy puha legyen, de ne folyós.) Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját (csak olyat használjunk, aminek a héja fogyasztásra alkalmas!!!!!) és a citrom kifacsart levét. Jöhet a liszt, és ha nektek is olyan morzsás lesz, mint nekem, akkor 1-2 ek tej. Sütõpapírral bélelt tepsire kis halmokat sorakoztatunk, vizes ujjal ellapítjuk korongokká, barna cukorral megszórjuk a tetejüket és 180 fokra elõmelegített sütõbe tolva kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Hasonló bejegyzések:
Édes bûnbeesés ? Marcipános-csokis kekszek
Valentin napi kekszek & sütinyalóka
Citromos-tejszínes piskóta
Nutellás kekszek