Lágy spenótpástétom

2014-04-16

sponsored links

Spenótpástétom.jpgNem múlik el hét spenót nélkül. Minden hétvége elõtt igyekszem egy kilóval hazavinni a piacról, hogy aztán finomabbnál finomabb dolgokat készítsek vele. Legutóbbiak közt szerepel ez a pástétom is. Hihetetlen gyorsan elfogyott. Korábban már készítettem egy nyers verziót. Ez volt a popeye-paste, de most a spenótleveleket kicsit megpároltam. Lágyabb íze lett tõle.

A recept:

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss spenót
  • 1/2 bögre szezámmag
  • 1 dl víz
  • ételízesítõ vagy só
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • aprítógép
  • sörélesztõ-pehely (elhagyható)

 

Elkészítés:


A szezámmagot aprítógépünkben jó apróra, szinte porhanyósra daráljuk, aprítjuk.

A spenótot alaposan megmossuk, majd enyhén megpároljuk és a darált szezámmal, egy kevés vízzel, sóval és párolt fokhagymával (lehet a spenóttal együtt párolni) összeturmixoljuk. Ha túl sûrû lesz a pástétom, egy kevés vízzel lazíthatunk rajta, ha túl híg lett, sörélesztõ-pehellyel sûríthetjük.

UI: Spenótos kenyérre kentük.

spenótos pástétom.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/04/16/lagy_spen...

sponsored links

Keres?s