Lágy spenótpástétom
sponsored links
Nem múlik el hét spenót nélkül. Minden hétvége elõtt igyekszem egy kilóval hazavinni a piacról, hogy aztán finomabbnál finomabb dolgokat készítsek vele. Legutóbbiak közt szerepel ez a pástétom is. Hihetetlen gyorsan elfogyott. Korábban már készítettem egy nyers verziót. Ez volt a popeye-paste, de most a spenótleveleket kicsit megpároltam. Lágyabb íze lett tõle.
A recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg friss spenót
- 1/2 bögre szezámmag
- 1 dl víz
- ételízesítõ vagy só
- 1-2 gerezd fokhagyma
- aprítógép
- sörélesztõ-pehely (elhagyható)
Elkészítés:
A szezámmagot aprítógépünkben jó apróra, szinte porhanyósra daráljuk, aprítjuk.
A spenótot alaposan megmossuk, majd enyhén megpároljuk és a darált szezámmal, egy kevés vízzel, sóval és párolt fokhagymával (lehet a spenóttal együtt párolni) összeturmixoljuk. Ha túl sûrû lesz a pástétom, egy kevés vízzel lazíthatunk rajta, ha túl híg lett, sörélesztõ-pehellyel sûríthetjük.
UI: Spenótos kenyérre kentük.