Lábtörlõm
sponsored links
Már jó régen elakartam készíteni a virslis lábtörlõt.
Most jött el az ideje ennek.....
Hozzávalók:
Most jött el az ideje ennek.....
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 dl tej
- fél cs friss élesztõ
- 1 kk cukor
- csipet só
- 1 tojás sárgája +1 kenni a tésztát
- 2 ek olaj
- kb fél kg virsli legjobb a bécsi vagy frankfurti, a hosszúságuk miatt
- szezámmag
- 3 db füstöltsajt szeletke
Elkészítése:
- A szokásos módon kelt tésztát dagasztattam a kenyérsütõ dagasztójával.
- Egy fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam újnyi vastagra, és ráemeltem egy 34x24 cm sütõpapírra
- Bevagdostam a szélétõl 2 cm-re, 3 cm vastag csíkokra.
- Beledugdosgattam a félbevágott virsliket,megkentem tojással,füstöltsajt darabkákkal megraktam, majd szezámmaggal megszórtam.
- 180 fokon kb 35 percig sütöttem ,amíg szép piros lett a tészta.
Fotózni kivittem a szabadba,nem kellett volna,mert a hirtelen hõmérséklet változástól a virsli kissé beráncosodott.
Ez a kis esztétikai hiba azonban mit sem változtatott a kitûnõ ízén.