LÉGIES ÉS HABKÖNNYÛ TÚRÓGOMBÓC
sponsored links
Évek óta nem készitettem, de most eszembe jutott, és a tettek mezejére léptem.
Nagy hiba volt, hogy ennyi idõt kihagytam, mert igen -igen finom.
Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evõkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só
Elkészítés:
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összekeverjük a tojásokkall és a búzadarával. Egy csipet só , és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és sós vízben kifõzzük. 5 perc körülbelül,, mig feljõn a viz tetejére, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfõtt-e.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon világos aranybarna színûre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Nagy hiba volt, hogy ennyi idõt kihagytam, mert igen -igen finom.
Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evõkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só
Elkészítés:
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összekeverjük a tojásokkall és a búzadarával. Egy csipet só , és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és sós vízben kifõzzük. 5 perc körülbelül,, mig feljõn a viz tetejére, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfõtt-e.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon világos aranybarna színûre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tálalhatjuk édesitett tejföllel, gyümölcs lekvárral, borkrémmel stb.
A receptet t Horváth Ilona 1986-ban kiadott könyvében találtam.