Lusta ?pizza? (serpenyõben)
sponsored links
15 perces pizza, ami valójában csak deréktól felfelé hasonlít nagy tesójára, az olasz, kemencében sült pizzára. De ha kicsit másra vágysz, mint a hagyományos, akkor ez a recept Neked szól!
Hosszú hetekig szemeztem a recepttel drága Petra blogján (aki nem gasztro blogot vezet, hanem annál sokkal izgalmasabb én-blogot, aminek legtöbb bejegyzését csak mosolyogva lehet elolvasni), hogy ki merjem e próbálni, hogy egyáltalán mûködik e. Kár volt eddig húzni az idõt, hamar barátságot kötöttünk. Nyilván nem árt megjegyeznem, hogy senki se várja a kemencében sült, élesztõs, ropogós pizza feeelinget, mert ha azt várod, csalódni fogsz. Ha viszont nyitott vagy az új dolgokra, akkor hajrá! A tésztája engem a tejes pitére emlékeztet (ja, hogy még az se került fel a blogra? ? nem ártana pótolni?), kicsit ruganyos, de nagyon puha, komolyan mondom élvezet volt enni. Lesz folytatása más variációkban is elkészítve. 5 percet kell rááldozni a serpenyõbe kerülésig, aztán megsül magában röpke 10, de inkább 15 perc alatt, rá se kell nézni. Jó, mi? Kiütni nem fogja a nyeregbõl a ropogós, kemencés változatot, de nagyon jól megfér mellette 1-1 lusta napon. Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók
6 ek tejföl
2 ek majonéz
2 csipet só
bors, esetleg oregano
2 tojás
9 ek liszt
Tetejére
pizzaszósz
bármi, amit szeretünk
sajt
Az eredeti recept szerint 4 ek tejföl és 4 ek majonéz kell a tésztához. Én a majonézt sokalltam, meg amúgy se szeretem, ha sokat esznek belõle a gyerekek, ezért a tejföl adagját növeltem a majonéz rovására. A 2 tojást a sóval, a fûszerekkel elkevertem, hozzáadtam a tejfölt és a majonézt, elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet, és ezzel is csomómentesre kevertem. Egy nokedlinél valamivel sûrûbb, de arra ?hajazó? tésztát kaptam. Érdemes a pizzafeltéteket itt és most elõkészíteni. A serpenyõben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a tésztánkat, amit elegyengetünk, és azonnal mehet rá a pizzaszósz, és az egyéb feltétek (felvágott, kolbász, hagyma, kukorica, gomba, paradicsom, szóval bármi), végül a sajt. Egy fedõt teszünk a pizzára, és végig alacsony lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Én 2x megnéztem az alját villa segítségével, hogy nem e ég, mert a szélén a paradicsomszósz kicsit kezdett odakapni, de végül kutya baja nem lett az egésznek, tökéletesen megsült. Nekem szükség volt a 15 percre ehhez.
Ha mégis a hagyományosabb ízeket kedveled, némi kutatómunkával találsz pizzavariációkat korábbról a blogon!
Gyertek, csatlakozzatok bátran Facebook oldalamhoz, ha van kedvetek! ITT megtehetitek!
Forrás: bouvet.cafeblog.hu
Hosszú hetekig szemeztem a recepttel drága Petra blogján (aki nem gasztro blogot vezet, hanem annál sokkal izgalmasabb én-blogot, aminek legtöbb bejegyzését csak mosolyogva lehet elolvasni), hogy ki merjem e próbálni, hogy egyáltalán mûködik e. Kár volt eddig húzni az idõt, hamar barátságot kötöttünk. Nyilván nem árt megjegyeznem, hogy senki se várja a kemencében sült, élesztõs, ropogós pizza feeelinget, mert ha azt várod, csalódni fogsz. Ha viszont nyitott vagy az új dolgokra, akkor hajrá! A tésztája engem a tejes pitére emlékeztet (ja, hogy még az se került fel a blogra? ? nem ártana pótolni?), kicsit ruganyos, de nagyon puha, komolyan mondom élvezet volt enni. Lesz folytatása más variációkban is elkészítve. 5 percet kell rááldozni a serpenyõbe kerülésig, aztán megsül magában röpke 10, de inkább 15 perc alatt, rá se kell nézni. Jó, mi? Kiütni nem fogja a nyeregbõl a ropogós, kemencés változatot, de nagyon jól megfér mellette 1-1 lusta napon. Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók
6 ek tejföl
2 ek majonéz
2 csipet só
bors, esetleg oregano
2 tojás
9 ek liszt
Tetejére
pizzaszósz
bármi, amit szeretünk
sajt
Az eredeti recept szerint 4 ek tejföl és 4 ek majonéz kell a tésztához. Én a majonézt sokalltam, meg amúgy se szeretem, ha sokat esznek belõle a gyerekek, ezért a tejföl adagját növeltem a majonéz rovására. A 2 tojást a sóval, a fûszerekkel elkevertem, hozzáadtam a tejfölt és a majonézt, elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet, és ezzel is csomómentesre kevertem. Egy nokedlinél valamivel sûrûbb, de arra ?hajazó? tésztát kaptam. Érdemes a pizzafeltéteket itt és most elõkészíteni. A serpenyõben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a tésztánkat, amit elegyengetünk, és azonnal mehet rá a pizzaszósz, és az egyéb feltétek (felvágott, kolbász, hagyma, kukorica, gomba, paradicsom, szóval bármi), végül a sajt. Egy fedõt teszünk a pizzára, és végig alacsony lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Én 2x megnéztem az alját villa segítségével, hogy nem e ég, mert a szélén a paradicsomszósz kicsit kezdett odakapni, de végül kutya baja nem lett az egésznek, tökéletesen megsült. Nekem szükség volt a 15 percre ehhez.
Ha mégis a hagyományosabb ízeket kedveled, némi kutatómunkával találsz pizzavariációkat korábbról a blogon!
Gyertek, csatlakozzatok bátran Facebook oldalamhoz, ha van kedvetek! ITT megtehetitek!
Forrás: bouvet.cafeblog.hu