LUSTA ASSZONY LEPÉNYE SÁRGABARACKKAL
sponsored links
Évek óta szeretném megsütni ezt a süteményt, ugyanis évekkel ezelõtt figyeltem fel rá a Vacsoracsata címû mûsorban. :)) Hetekkel ezelõtt meg is tetszett egy recept a Nosaltyn (ott málnával készült), de mindig elfelejtettem venni hozzá túrót... :-) Végül a málnánk itthon le érett. :/ Mindegy, végül is van sárgabarack, és tegnap vásárlás közben még a túró is eszembe jutott. ;-)
Bár voltak fenntartásaim ezzel a sütivel kapcsolatban, mert olyan furcsa volt számomra, hogy mindent csak úgy beleszórunk a tepsibe, és végül tényleg finom süteményt kapunk... De sok helyen láttam már (például Gerdinél, Lillánál, Barbinál... - persze lehet, hogy a recept nem 100 %-ban ugyanez, erre már nem emlékszem), de mindannyian csak jót írtak róla, így hát belevágtam én is. :) Amikor készítettem, az elején még mindig féltem a végeredménytõl, aztán sütés közben annyira kellemes illatokat éreztem (keveredett a túrós sárgabarackillat az édeskés illatokkal), ekkor megnyugodtam, hogy ez csakis finom lehet majd. :) Amikor megsült, én már forrón szeleteltem magamnak, nem bírtam tovább várni (pedig kihûlve az igazi). Nagyon-nagyon ízlett, a túrótól és baracktól kicsit szaftos > fél tepsivel megettem, a másik felével pedig a férjem. :)) (Milán nem szereti a gyümölcsös sütiket, Õ friss gyümölcs rajongó.) A szüleimnek kóstolóba csak 3 szeletet tudtam vinni, pedig általában fordítva szokott lenni > hozzájuk viszem mindig a süteményeim 3/4-ét, magunknak pedig csak pár szeletet hagyok itthon, hogy kevesebb legyen a kísértés. ;-)
Hozzávalók: (kb. 20x30 cm-es tepsihez)
- 20 dkg sárgabarack (vagy bármilyen más ideillõ gyümölcs)
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- fél cs. sütõpor (kb. 6 g)
- 10 dkg porcukor ...