Ludaskása
sponsored links
Múlt héten volt egy kis Márton napi ...utólagos kóstolgatás..akkor készült a ludaskása is.
Ezt az ételt is többféleképpen készítik...lehet rizzsel, kásával...olvastam már bulgurral is
próbálták.
Én most a rizsnél maradtam.
A liba nyaka,zúzája,szíve egy kis nyesedéke került bele.
Hozzávalók:
Jó étvágyat kívánok...MARI
Ezt az ételt is többféleképpen készítik...lehet rizzsel, kásával...olvastam már bulgurral is
próbálták.
Én most a rizsnél maradtam.
A liba nyaka,zúzája,szíve egy kis nyesedéke került bele.
Hozzávalók:
- Liba nyaka,zúza,szív,.nyesedék hús...felvágva
- 1 hagyma,kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- egy jó marék zöldborsó
- 2 sárgarépa kockázva
- 1 fehérrépa kockázva
- 1 bögre rizs
- só,bors,kevés házi vegeta,chiliörlemény
- kevés pirospaprika
A hagymát kevés olajon megfuttatom a fokhagymával együtt,pici pirospaprikát teszek rá,
majd a húsfélét--felöntöm vízzel,hogy bõvebben ellepje.Ízesítem.....húsleves íze legyen egy
kicsit.Addig fõzöm,míg puhul,hozzáadom a zöldségeket..végén a borsót.A rizst külön fõzöm
meg.Végén óvatosan összekeverem a rizst a hússal....lefedem..állni hagyom.Legvégén egy csokor petrezselyemmel szórom meg.
Jó étvágyat kívánok...MARI