Lucskos krumpli
sponsored links
Szerintem sokan ismerik ezt a kaját, legfeljebb más néven. Igen kiváló étek, nyáron hidegen is szoktuk enni, még feltétet se igényel. Ezt a nevet az anyósomtól hallottam, a nénikém hamis csirkepaprikásnak hívta, így talán "elõkelõbb"...
Nagyon szeretjük ezt az egyszerû ételt. A nagy fiam felment Pestre, és amikor telefonált, említettem, hogy mit fõzünk.
- Bográcsban? - kérdezte.
- Persze! - feleltem, így õ adta az ötletet. Nos akkor nézzük, hogyan kell elkészíteni:
Nem komplikált, hasonlít a paprikás krumplihoz, csak be kell habarni, és..
Szóval tüzet raksz a bogrács alatt, ha a láng alább hagyott, akkor egy jó kanál zsírra két nagy fej, vékonyra szeletelt hagymát dobsz, és üvegesre dinszteled. Ezt tapasztalatból mondom, ha így teszel, akkor a kajában nem lesznek olyan kis fekete biszbaszok, mint nekem sikeredett, ugyanis nagy tûzön pirítottam, és ami a szélre került kissé megbarnult, hogy...